1_1

Pumper og resonans

Sidst opdateret den

Man kan ikke komme udenom at vandkøling oftest bliver købt for at gøre et system stille at arbejde ved. Dog glemmer folk ofte at selvom man køber nogle dyre komponenter vil de stadig afgive larm i systemet.

En af de ting som kan gøre livet rigtigt surt for en person der lige har investeret mange tusinde kroner i vandkøling er blandt andet resonans fra pumper. Resonans kommer ved at pumpen overfører dens vibrationer til kabinettet hvis den er monteret forkert herpå. Dette vil resultere i at kabinettet kan komme til at fungere som en stor højtaler der forstærker pumpens støj. For at modvirke dette bør man placere sin pumpe på et stykke tykt skum. Normalvis følger der små gummi afstandsstykker med til pumperne, eller hårde gummimåtter. Dog kan man yderligere dæmpe lyden ved at bruge alternative produkter så som Phobya´s noice destructor.

Noisedestructor´en fra Phobya fungere som en sandwitch af to forholdsvis hårde skummåtter med dobbeltklæbende tape på begge sider, og så et stykke meget blødt skum i midten.

Pumpen monteres så ovenpå, og kombinationen kan monteres i kabinettet hvorend det ønskes.


For at give et indblik i hvor meget dette gør for støjen i dit system, har vi lavet en video der viser forskellen mellem de to. I videoen herover kan du høre hvordan en pumpe vil lyde uden en sådan måtte, og med.

Pumper og resonans, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Kommentarer og forslag