Påførelse af kølepasta

Påføring af kølepasta

Sidst opdateret den

En bold der konstant bliver kastet frem og tilbage på nettet når man taler om computere er påføring af kølepasta. Som så mange andre ting, så har hver mand næsten sin mening om hvordan det skal gøres. Vi vil i denne artikkel vise tre af de mest brugte metoder, samt give vores anbefaling på hvilken der efter vores overbevisning er nemmest og bedst at bruge.

Videoen som kan ses herover dækker følgende metoder:

  • Dråben
  • Udsmørelsen
  • Krydset

Mange folk vælger at udsmøre kølepastaen, da de så med øjet kan se at der er kølepasta over hele CPU’en. Dog er dette ikke den bedste måde at få pasta’en på CPU’en på. Man kan nemt komme til at påføre det ujævnt eller skrabe for meget af i et hjørne. Bruger man derimod dråben som er klart den hurtigste metode vil man se at det meste af CPU’en bliver hurtigt dækket af pasta, og under tryk fra en CPU-blok eller en luftkøler vil dette blive spredt endnu mere. Dog kan det være svært at bedømme hvor stor en dråbe der skal påføres.

Det er her vores favorit kommer ind. Krydset er, som set i videoen, den metode der hurtigst og bedst får spredt kølepasta’en ud over hele CPU’en. Man skal dog være påpasselig med ikke at putte for meget kølepasta på. Så en tynd stripe fra hvert hjørne, og så kan man roligt spænde sin blok på uden at skulle bekymre sig om pasta’en er jævnt fordelt, eller om der er for lidt på.

Husk altid at rense overfladen af din CPU inden du skifter kølepasta. Dette kan enten gøres med sprit, eller dette rensesæt.

Har man lyst til at afprøve andre metoder end lige præcis kølepasta, så findes der dette alternativ, som er en metalplade som kan monteres uden brugen af flydende kølepasta.

Påføring af kølepasta, 3.9 out of 5 based on 21 ratings

Kommentarer og forslag