ek-vga_supreme_hf-nickel_mounted_600

Valg af kølehoved til dit grafikkort.

Sidst opdateret den

Har man først sagt a, så må man også sige b. Sådan lyder et godt gammelt ordsprog, og kigger man på vandkøling så passer det da også meget godt ind her. Mange køber vandkøling for at få et stille system, og gør man det af denne grund kommer man ikke udenom at man bør vandkøle sit grafikkort.

Blæserne på et standard grafikkort er normalt hvad der larmer mest i en computer i dag, og derfor vil vi kigge lidt på hvad man har af muligheder når man vil vandkøle sit grafikkort.

Generelt er der to forskellige slags blokke – Full-cover blokken, og GPU blokken.

Full-cover

Eksempel på full-cover blok

En full-cover blok hentyder til at blokken dækker alt på grafikkortet. Både kernen, rammene og voltregulatorene. En full-cover blok passer i langt de fleste tilfælde kun til ét kort, og skal man senere ud og opgradere sit grafikkort, så kan man altså ikke genbruge blokken.

Fordelene ved at have en full-cover blok er, ud over at de som regel ser væsentligt bedre ud end en gpu-blok, at den som sagt køler alle delene på én gang. Dermed slipper man for at skulle køle ram, og andre dele med ekstra køleprofiler.

Ulemperne er at en full-cover blok er meget dyr, og kun kan bruges én gang. Derudover kan den være besværlig at montere, alt efter hvilken model man køber.

GPU-blok

Eksempel på GPU-Blok

Man må ikke forveksle en GPU-blok med et full-cover kølehoved, da GPU-blokken udelukkende køler selve kernen på grafikkortet. Fordelen ved at købe en GPU-blok, er at man kan bruge den til stort set alle grafikkort, også fremtidige, da de som regel blive lavet med samme afstand mellem monteringshullerne til kernen.

Fordelen ved en GPU-blok er at den kan bruges igen og igen. Ud over det, så køler blokken ofte også kernen bedre end en full-cover blok da nogle GPU-blokke er opbygget som CPU-blokke. Derudover så er GPU-blokke ikke nær så dyre som en full-cover blok, og sammenkoblet med at den kan genbruges, så kan dette hurtigt være en god investering hvis man ofte skifter grafikkort ud.

Ulemperne er at man skal købe køleprofiler til resten af delene på ens kort. Kører man kortet ved stock hastigheder kan man ofte slippe afsted med at have moderat luft strømmende hen over kortet, men begynder man at overclocke, så skal man sørge for at der er køleprofiler på de ekstra dele.

Valg af kølehoved til dit grafikkort., 3.7 out of 5 based on 9 ratings
Fik du den hjælp du havde brug for?
VN:F [1.9.20_1166]
9 stemmer afgivet
Sidst opdateret den

Kommentarer og forslag