IMG_9618x - Kopi

Farvede vandkølingsvæsker

Sidst opdateret den

Mange ser et stort sammenhæng mellem et “fedt” vandkølingssystem, og farvede væsker. Væsker med farve i kan give dig muligheden for at få vandkølingen til at passe ind i et farveskema, og bare se ekstra godt ud.

 

Væsker kommer i mange forskellige farver, og typer, og stort set alle producenter har deres egne. Der har før i tiden været store problemer med at disse var af dårlig kvalitet, og derfor brød ned i vandkølingssystemet. Med dette menes der at farvestoffet skilte fra væsken, og satte sig fast i “kager” i vandblokke m.m. Det anbefales dog stadigt at man skifter sit væske en gang om året, eller oftere hvis man vil have farven til at være “frisk”. Dette kan være individuelt for system til system, og der er op til flere ting man bør tage hensyn til. Hvad vi har erfaret er at nogle slanger tager dårligere imod nogle væsker end andre. For eksempel, så virker Tygon slanger og Mayhems væske ikke så godt sammen. Det anbefales derfor at man læser på producenternes hjemmeside, for at se om der er noget bestemt slangemærke som passer godt til den væske man vælger. Bruger man Solid Tubing, så behøver man ikke bekymre sig om dette, da akryl ikke afgiver plasticiser som mange slanger gør.

 

Man kan vælge at købe enten færdig blandet væske, eller selv blande sine egne farver. Det sidste er nok det sjoveste, da man her kan få lige præcis den nuance man ønsker sig. Hvis man selv vil blande væsken, så skal man være opmærksom på, at grundvæsken allerede skal have diverse aditiver blandet i sig, da de fleste koncentrerede farvestoffer man kan købe kun farver vandet, og beskytter det ikke imod alger og andet snavs. En mulighed er at købe en flaske EK CLear, og så derefter blande det farvekoncentrat i som man syntes er pænt. Af koncentrat kan mærket Mayhems anbefales, da det ser godt ud, er nemt at arbejde med og kommer i mange forskellige farver.

På videoen herover kan det ses hvordan farven starter ud med at blande sig i væskerne. Det er værd at ligge mærke til at der ikke skal mange dråber koncentrat til, for at give en god effekt. Det gode ved farvekoncentrat er at det er nemt at tilpasse farven til lige præcist DIT system.

Farvede vandkølingsvæsker, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Fik du den hjælp du havde brug for?
VN:F [1.9.20_1166]
4 stemmer afgivet
Sidst opdateret den

Kommentarer og forslag